Novosti

Umijeće vođenja
Sposobnost i uvjerljivost u vođenju drugih ljudi ima znač...
Radionica "Umijeće vođenja"
https://www.facebook.com/SigmaPoslovniPartneriDoo?fref=ts...
Umijeće vođenja
UMIJEĆE VOĐENJA Jednodnevna iskustvena radionica Licenc...
Osobno i poslovno osnaživanje
Što ćete postići i moći nakon ovog programa:  osnažit...
Umijeće vođenja
UMIJEĆE VOĐENJA Jednodnevna iskustvena radionica Licenc...
Radionice s konjima
UMIJEĆE VOĐENJA Jednodnevna iskustvena radionica Li...
Razvojni programi s konjima
RAZVOJNE RADIONICE KROZ VJEŽBE S KONJIMA Novost na trž...
Najbolje menadžere prepoznaje - konj
Međunarodno priznati program edukacije vodećih kadrova po...
Poslovne radionice
Poslovne radionice prilagođavamo Vašim poslovnim procesim...

Najbolje menadžere prepoznaje - konj

Međunarodno priznati program edukacije vodećih kadrova poslovnih struktura od nedavno je prisutan i u Hrvatskoj.

Riječ je o programu koji je u kratkom vremenu postao hit diljem svijeta, ponajprije zbog efekta i rezultata koji donosi polaznicima i općenito tvrtkama čiji zaposlenici prolaze ovaj osebujan program.
Ovih su dana uvod u program, između ostalih, prošli i Manuela Šola te Eduard Bočkaj koji su ostali zapanjeni rezultatima. Specifičnost ove priče leži u činjenici kako u interakciji s konjima dolazi do svojevrsnog 'skidanja maske', te konji bez pogreške prepoznaju osobe čiji su kapaciteti i mogućnosti na tragu osobina koje dobar menadžer mora posjedovati.
Manuela Šola, direktorica i vlasnica agencije Abrakadabra otvoreno je iskazala oduševljenje ovim programom.

-Meni kao osobi koja je na čelu uspješne tvrtke i koja svakodnevno rukovodi ljudima, zaista je bilo osvježenje prepoznati sebe kroz ugodnu interakciju s konjima. Nisam se nadala da tako plemenita životinja prema kojoj gajim neskrivene simpatije, može biti i tako jasan i čist indikator vaših poslovnih i karakternih mogućnosti. Pročitao me, ali prije svega vrijednost nalazim u tome da mi je ukazao na moje reakcije i ponašanja u određenim situacijama, kojih nisam bila svjesna. Ključne informacije za osobni i profesionani razvoj. Na kraju smo se svi složili - skinuo nas je konj-.
Mišljenje Manuele Šole dijeli i Eduard Bočkaj koji ističe kako je ovaj program veliko iznenađenje i daje pozitivne efekte za nastavak njegove daljnje poslovne karijere. Naime, Bočkaj smatra kako tijekom dugogodišnje karijere još nije bio u situaciji da ga netko u tako kratkom roku prepozna, otkrije i spozna njegove prednosti i mane, kao što je to uspio – konj. -Po završetku programa, sa sobom nosim veliko znanje i spoznaju o samom sebi. Imao sam čast i priliku biti polaznik i učenik jednog od najboljih 'čitača' mojih kvaliteta, mana i osobnosti. Za mene to možda ne bi bilo čudno da taj 'čitač' koji me je uspješno pročitao, nije KONJ! Impresioniran sam- završio je Bočkaj svoje razmišljanje po završetku programa.
Program je koncipiran na način da konji u interakciji i kroz za tu svrhu razvijenim vježbama s ljudima omogućuju trenutnu i iskrenu povratnu informaciju, što od ljudi, budimo realni, nemožemo u potpunosti očekivati, pogotovo ukoliko su nam podređeni, te o nama ovise njihove karijere, plaća i sve ostalo što nam donosi menadžerski status. Konje ne zanima niti ostavrenje karijere s nama, niti naš izgled, društveni ili bračni status. Oni vide u nama ono što su kod sebe uspjeli sačuvati kroz evoluciju – autentičnost.
Efikasnost u vođenju ljudi, unapređenju komunikacije, razvoja timova, upravljanja promjenama, te coachinga, u zadnjih 15 godina u Europi i u Americi, provodi se kroz licencirani edukacijski program s konjima. Vodeće svjetske tvrtke tako već godinama šalju svoje managere, članove uprava i rukovoditelje timova na edukaciju baziranu na učinkovitom poslovnom modelu za profesionalni razvoj, čiji temelji počivaju na iskustvenom učenju.

Konj ima sposobnost zrcaljenja našeg ponašanja, ali ne onog za koje želimo da se vidi prema van, već onog kakvo ono zaista u određenom trenutku jest, a da mi ni sami nismo toga svjesni. Bonus je što do takve informacije dolazimo sami, kroz vlastito iskustvo tijekom vježbi. Konj daje povratnu informaciju „bez rukavica“, a istovremeno ne optužuje.
Zašto konj, a ne, primjerice - pas? KONJ nije predator, te je evolucijski zadržao svoju autentičnost. Pas je ipak u svojoj osnovi predator, previše servilan prema ljudima. Europska udruga za edukaciju uz pomoć konja (EAHAE – European Association for Horse Assisted Education (čija je referentna lista klijenata - korisnika spomenutih programa podugačka i čine je neke od vodećih globalnih kompanija: Microsoft, IKEA, Johnson & Johnson, McDonald's, Nokia, Phillips, Procter&Gamble, RTL, Vodafone, UniCredit GRoup, DHL, Shelll, Siemens, METRO Cash and Carry i mnogi dr.) odabrala je tvrtku Sigma poslovni partneri kao prvog licenciranoog partnera za područje tržišta zemalja bivše Jugoslavije.
Težeći inovativnosti i novim kreativnim rješenjima, tvrtka Sigma poslovni partneri odlučila je klijentima u Hrvatskoj omogućiti poslovni model za profesionalni i individualni razvoj, a program edukacije uz pomoć konja provodit će se kroz sljedeće radionice: Umijeće vođenja (The Art of Leadership), Upravljanje promjenama (Change Management), Umijeće komuniciranja (Communication Skills), Razvoj timova (Team Development) i coaching. Bitno je naglasiti da program nema veze s jahanjem, a za njegovo pohađanje nije potrebno nikakvo predhodno iskustvo u radu s konjima.

Kreativnost i inovacija na ovim prostorima u svrhu edukacije i razvoja svakako je dobrodošla, a novi pristup učenju kroz osvještavanje svoje osobnosti u odnosu u kojem konj predstavlja klijenta, šefa, kolegu ili člana tima – zaista je neopisiv i iznimno koristan.

IZVOR: http://liderpress.hr